Spată de porc, cu os, feliată

Spată de porc feliată triunghiular, cu o porțiune din ceafă și osul omoplat. Suculentă și gustoasă datorită grăsimii naturale - perfectă pentru cuptor sau prăjire.

Tăiere: feliată
Preparare: coacere, prăjire
Ambalaj: caserolă cu atmosferă modificată
  • Caserolă 227x178x40
  • Caserolă 227x178x80
Produs: refrigerat
Valabilitate: 10 zile

____________________________________________________________

Rețetă
Spată de porc cu os, feliată, la cuptor cu garnitură de cartofi și sos de vin alb

Ingrediente (pentru 2 porții):
2 felii spată de porc cu os, Coris
4 cartofi medii, tăiați cuburi
100 ml vin alb sec
1 lingură unt
2 căței usturoi zdrobiți
1 ramură cimbru proaspăt
Sare și piper

Mod de preparare:
  1. Amestecă cartofii cu sare, piper și 1 lingură de ulei. Pune-i într-o tavă de cuptor.
  2. Condimentează feliile de spată cu sare și piper. Așază-le peste cartofi și adaugă vinul și untul. Coace la 180°C timp de 40–45 de minute, până carnea este fragedă și rumenită.
  3. Servește cu cartofi și sosul format în tavă.