Spată de porc feliată triunghiular, cu o porțiune din ceafă și osul omoplat. Suculentă și gustoasă datorită grăsimii naturale - perfectă pentru cuptor sau prăjire.
Tăiere: feliată Preparare: coacere, prăjire Ambalaj: caserolă cu atmosferă modificată
Rețetă Spată de porc cu os, feliată, la cuptor cu garnitură de cartofi și sos de vin alb
Ingrediente (pentru 2 porții): 2 felii spată de porc cu os, Coris 4 cartofi medii, tăiați cuburi 100 ml vin alb sec 1 lingură unt 2 căței usturoi zdrobiți 1 ramură cimbru proaspăt Sare și piper
Mod de preparare:
Amestecă cartofii cu sare, piper și 1 lingură de ulei. Pune-i într-o tavă de cuptor.
Condimentează feliile de spată cu sare și piper. Așază-le peste cartofi și adaugă vinul și untul. Coace la 180°C timp de 40–45 de minute, până carnea este fragedă și rumenită.