Nucă de porc, întreagă

Carne de porc de calitate superioară, fără os, cu o textură fragedă și un gust delicat. Ideală pentru grătar sau coacere la cuptor.

Tăiere: întreagă
Preparare: grătar, coacere
Ambalaj: caserolă cu atmosferă modificată
  • Caserolă 227x178x80
Produs: refrigerat
Valabilitate: 10 zile

____________________________________________________________

Rețetă
Nucă de porc la cuptor

Ingrediente:
1 kg nucă de porc, Coris
3-4 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță rozmarin uscat
2 linguri ulei de măsline
Sare și piper, după gust
100 ml vin alb
1 ceapă mare, tăiată felii
2 morcovi, tăiați rondele

Mod de preparare:
  1. Unge nuca de porc cu ulei de măsline, apoi condimentează cu sare, piper, usturoi, cimbru și rozmarin. Lasă la marinat 30 de minute.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază nuca de porc într-o tavă, pune ceapa și morcovii tăiați în jurul cărnii, adaugă vinul și acoperă cu folie de aluminiu.
  3. Coace timp de 1-1.5 ore, întorcând carnea la jumătatea timpului.
  4. Îndepărtează folia și lasă să se rumenească încă 15-20 de minute.
  5. Taie carnea felii și servește cu garnitură de cartofi, mămăligă sau legume la grătar.