Ingrediente: 1 kg nucă de porc, Coris 3-4 căței de usturoi, zdrobiți 1 linguriță cimbru uscat 1 linguriță rozmarin uscat 2 linguri ulei de măsline Sare și piper, după gust 100 ml vin alb 1 ceapă mare, tăiată felii 2 morcovi, tăiați rondele
Mod de preparare:
Unge nuca de porc cu ulei de măsline, apoi condimentează cu sare, piper, usturoi, cimbru și rozmarin. Lasă la marinat 30 de minute.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază nuca de porc într-o tavă, pune ceapa și morcovii tăiați în jurul cărnii, adaugă vinul și acoperă cu folie de aluminiu.
Coace timp de 1-1.5 ore, întorcând carnea la jumătatea timpului.
Îndepărtează folia și lasă să se rumenească încă 15-20 de minute.
Taie carnea felii și servește cu garnitură de cartofi, mămăligă sau legume la grătar.